Zes hengels met één visser

Even had ik de tijd nodig om op de golfbrekers in St Aygulf het besef te krijgen dat Zuid Frankrijk een ander land is dan Nederland. Bijna had ik geleden onder een echte cultuurshock. Zie ik daar één Fransman rondspringen op grote steenblokken met maar liefst zes hengels in actie. Bedenk daarbij dat we in ons kleine landje aan één visser maximaal twee hengels toevertrouwen. Dat was wel even schrikken.

Hengels op een pier bij St Aygulf

Vandaag was het fitness-dag.  Morgen gaat mijn body-pump te loor aan een high tea met collega’s, waarop ik me erg verheug, en aansluitend een toneelvoorstelling in Enschede met mijn lief. Heden fitness-dag dus. Beetje fietsen, beetje stoeien met dumbells in het kracht-honk, beetje sleuren aan gewichten, stukje rennen op de loopband en wat zeuren met de trainer. Niks zes hengels, gewoon twee vingers in de neus. Vissen met een kleine vaste stok voor een voorntje of en kleine brasem. Zo’n kalme dag in de gouden kooi van het niet-hoeven.

Deed me vanavond denken aan iemand die ik recentelijk sprak en die me vertelde wat voor een wereldbaan hij wel niet had, iemand die met veel kennis en weinig uitdaging zijn boterham, rijk belegd, bij elkaar scharrelt. Als je met een kleine hengel op eenvoudige manier veel kleine vissen vangt is dat heel aardig, maar een uitdagend leven ziet er, in ieder geval voor mij, toch heel anders uit. Natuurlijk freewheel ik wat op de sportschool en lonken de geraniums maar als je weet hebt van orchideeën dan doe je net als die Franse visser. Je grijpt zes stevige hengels, lapt de regels aan je laars en je gaat er voor.

Dus ligt morgenvroeg dat communicatie rapport bovenop de mail van mijn nieuwe klant en is dat rotte hoofdstuk over machtspelen in werksituaties toch weer een paar alinea’s gegroeid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s