Something completely different

Buiten klettert harde regen op mijn zolderraam, Classic FM speelt preludes van Scriabin en ik snuffel een beetje rond op internet op zoek naar ‘werk’ en ‘spelen’.

Lees ik de volgende tekst op Z24,

Heb jij het in je miljardair te worden?

Miljardairs zijn in september geboren mannen, die in militaire dienst zijn geweest. Verder zijn ze hoog opgeleid en zijn ze ook een keer in hun leven (bijna) helemaal blut geweest. Heb jij het in je om miljardair te worden?

Jacht aan de kade in Antibes

Vier voorwaarden die naadloos aansluiten op mijn levensloop. Miljardair, wauw, wat kun je allemaal wel niet doen met zoveel geld! Zo’n jacht kopen zoals we ze zagen in Antibes, Cannes en St. Tropez.

Alleen lagen al die jachten daar aan een touwtje. Weliswaar een nogal dik, indrukwekkend touwtje maar toch. Stevig verankerd aan de wal. Ongeschikt dus voor de als krantenstrip begonnen avonturen van Kapitein Rob die met zijn schip De Vrijheid en scheepshond Skip menig zee bevoer, golf bedwong en onverlaat overmeesterde. In drieenzeventig stripverhalen om precies te zijn. Dat waren nog eens tijden. Dat was genieten.

Gegeven de voorwaarden zou ik het in me moeten hebben om miljardair te worden, gezien wat ik in me heb weet ik zeker dat ik het niet zal willen worden. Net als kapitein Rob heb ik mijn Vrijheid te lief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s