Het doel of de weg

on

Op het gevaar af filosofisch te worden lukt het me niet een betere kop te verzinnen. Dat komt door maandagavond. Gewoon zo’n doordeweekse avond die ik doorbracht met een groepje mensen, het doel van de bijeenkomst was een psychologisch spel te testen door het samen te spelen. Het werd een geweldige avond waarin ik, dankzij de open houding van de medespelers, meer over mezelf te weten kwam. Zelfkennis als bron van je eigen leven. In mijn pas begonnen leven als pensionado waarin de tijd vrij ter beschikking staat lijken  horizonten op eindeloze afstand te staan en is het land waar ik doorheen trek bezaaid met vruchtbare kiemen van avontuur.

Roeiboten in de Hopfen See

Bij een vraag, aan het begin van het spel, naar mijn levensmotto, moest ik het antwoord schuldig blijven. Aan het einde van drie uur geïnspireerd spelen zag ik het antwoord plots voor me, ‘als de nieuwsgierigheid stopt stop ik ook’.

De roeiboten op de foto hiernaast, genomen tijdens de zomervakantie van afgelopen jaar, staan symbool voor twee keuzes. De ene is, je stap er in en roeit naar de overkant. Of, andere keuze,  je stapt nieuwsgierig in, roeit en geniet van de tocht, van de bergen, het water, de zon, de wind. Misschien is er een vis, een aalscholver, een meeuw of contrasteren de witte condenstrepen condensstrepen van een vliegtuig met de strak blauwe lucht boven de bergen. Misschien is het gesprek met de medereiziger reden om halverwege het meer de riemen binnenboord te halen. Tijdens een boeiende tocht wordt geschiedenis geschreven.

Maandagavond was zo’n tocht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s