Aan een touwtje

Met een halflege accu en de oplader thuis gekozen voor de computer van het hotel. Om me heen hotelgasten die een gezellig praatje maken. Ons diner vandaag opgedaan bij de grote M, Ceasarsalade. In Cannes. Duidelijk is waarom deze stad een filmfestival nodig heeft, er is verder niet veel te beleven. Kunstmarkt, haven en piepkleine restaurantjes, de meeste zonder toilet, nutteloos.

Antibes (Xander, bedankt voor de info, de schrijver is Somerset Maugham, het verhaal lezenswaardig), heeft een mooie haven met reusachtige jachten.Vrijwel allemaal liggen ze er nogal doelloos bij, deinend aan stevige touwen. Her en der scharrelt een bemanningslid rond. Geen omgeving waarin een kapitein Rob zich thuis voelt. Het is saai, doods en desolaat en het stinkt naar geld, heel veel geld.

Donderdag. Gisteren naar Monaco geweest, 4 kilometer bij 800 meter, hoe klein moet je zijn om groot te zijn? Helaas was de prins niet thuis om ons te begroeten, echt een gemiste kans. Tijdens het wisselen van de wacht om 5 voor 12 werden de toeschouwers achter een ketting op afstand gehouden, alleen een duif doorbrak het cordon en ging ongehinderd op de paradeplaats op zoek naar eten. Foto van gemaakt. Zo’n beeld doet goed. Mussen die over de Berlijnse muur vliegen, duiven met lak aan het protocol. Beelden vol humor. Humor is de spotten met conventies. Duiven en mussen hebben humor.

haven van Monaco

De veiligheid in Monaco is optimaal, er is één politieagent op zes andere banen, werkloosheidsbestrijding pur sang.

Vandaag met de bus naar het westen geweest, Saint Tropez. Het land van de rich-and-famous, van decadente prijzen in etalages van kleine winkels in smalle straatjes. Gewandeld langs de baai en door het centrum, uitgerust aan het water op een plastic bankje voor een duikschool. Lekker in de zon. Morgen een rustdag, misschien een wandeling naar Fréjus.

Langs mijn computerplekje keren de medereizigers terug van het diner in het restaurant. Het ontbijt is er mager, de prijzen zijn vet en het diner is schaamteloos slecht.Wij genieten van een gezonde salade van de lokale grootgrutter, aangevuld met kaas, worst, toetjes en chocolade met hele hazelnoten. Iedere dag schijnt de zon en onze moraal is uitstekend, we genieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s