Reizen

Vanuit de Middellandse Zee trekken lichtgrijze, rood gerande wolken als spaghetti-slierten langs de lucht. Het is een uur of zeven, er staat een straffe, koude wind en ik zit op het balkon. Niet echt aangenaam. Ook hier heerst de herfst.

Tijdens de wandeling naar het centrum van het dorp ontmoetten we op de heenweg wel drie mensen. Fransen leven binnenshuis achter hun hoge muren en stalen hekken. Vakantiegangers zijn verdwenen op een paar grijshoofdigen na. De bedwelmende geur van een bloeiende mimosa maakte de tocht tot een succes, evenals een zwart witte kat die ons even aankeek en toen besloot de veiligheid van een omheinde tuin op te zoeken. Franse kat. De buit, een paar pilsjes, wat kaas en een stukje chocolade met hele hazelnoten. Hoe eenvoudig kan vakantie zijn.

Morgen bezoeken we Antibes, een stadje dat voor mij onlosmakelijk verbonden is met het korte verhaal ‘De drie dikke dames van Antibes’. Helaas heb ik op dit moment noch het verhaal, noch de schrijver bij de hand. Tips zijn welkom. Internet is hier kosteloos dus ben ik elke dag wel even online. Zal er in een ander blog wel eens op terugkomen. Nu is het tijd voor een hapje.

Hapje op.

Brrr, wat haat ik restaurants. Niet dat het eten ongenietbaar was, integendeel. Maar voor mij heeft samen eten iets intiems, iets liefs. Of op z’n minst iets vriendelijks. De eetzaal hier was gevuld met veel overtollig vet, een onderwerp waarover wijlen Martin Bril al eens een schitterend essay heeft geschreven. Zonder koffie en toetje hebben we ons ultra zachte bedje opgezocht. Lekker slapen in een vriendelijke hotelkamer.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. De lange schreef:

    Het enige wat ik kan vinden is een opera en een verhalenbundel.
    De verhalenbundel is: Maugham, Somerset, William De Kolk: de Drie dikke vrouwen van Antibes; het Gelukkige Paar, de Stem van de tortel e.a. verhalen
    Slaap lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s