Wegwezen

Afgelopen week kwam ik op het, achteraf nogal onzalige, idee om vanaf de Duitse kant in het Hünfelder Moor op zoek te gaan naar slangen en amfibieën. Terwijl ik aan de rand van een drabbige poel mijn camera op het statief wilde zetten bleek deze korte rustpauze hét signaal te zijn voor een paar honderd muggen. Onder het motto ‘we willen bloed zien’ verzorgden ze een collectieve aanval op handen, armen en gezicht. Zelfs mijn lip moest het ontgelden wat enige hinder veroorzaakte bij het eten en drinken die dag. Enigszins gehavend kwam ik thuis aan, met bulten maar zonder foto’s.

Indachtig mijn eigen credo dat geluk betekent het vermijden van ongeluk bedacht ik over deze gebeurtenis dat een mens zich verre moet houden van plaatsen waar op je bloed geloerd wordt. Je komt er geschonden uit en je bereikt er ook niets mee.  Jarenlang hing er aan ons prikbord de spreuk ‘voor geluk moet je veel doen, maar nog veel meer laten’. Mijdt in deze tijden in ieder geval de muggen.

honingbij op sedum in de tuin

Zondagmiddag scheen de zon, er was een thee-in-de-tuin-temperatuur en enkele bijen renden rond op de hemelsleutels (sedum telephium). Slechts een enkel bloemetje is pas uit maar dat mocht voor deze nijvere insecten de pret niet drukken. Met de macro lens was het nog een hele toer om iets bruikbaars te produceren. Leuke beesten, die bijen, die weliswaar een angel hebben maar in ieder geval niet uit zijn op je bloed.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Bart schreef:

    Leuke verhalen Hans. Je schrijft heel mooi. Je blijft lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s