Ramptoerisme bij een beek

on

Zelfs een zichzelf integere schrijver en fotograaf noemende mens ontkomt niet aan de vele rampen die ons omringen. Dus gewapend met camera vandaag als een echte ramptoerist een kijkje genomen bij de Buurserbeek. Auto’s alom bij de brug bij de Pannenkoekenboerderij, fotograferende toeristen maar ook jonge locals die in hun prille leven dit watergeweld nog niet waren tegengekomen.

Twee mannen van het waterschap kwamen en één van hen controleerde de bijna ondergelopen peilstok in de beek. “Gestegen?”, naar mijn idee stond het water hoger dan gisteren. “Vijftien centimeter, maar het stijgt nu niet verder”. “Hoe is het bij het Haaksbergerveen?”, ik dacht aan de boerin bij wie gisteren de vissen in de wei zwommen. “Het water is er weg”, zei de andere man in onvervalst Twents, “opgeruimd is ‘t”. Ze stapten in en verdwenen naar het volgende controlepunt.

De eenzame peilstok, dapper standhoudend te midden van het kolkende water, vroeg er om gefotografeerd te worden.

Evenals de andere kant van de brug, stroomopwaarts.Waar de camping op de linker oever al voor een deel geëvacueerd was. Tijdens mijn tocht naar de Haarmühle zag ik hoe pasgebouwde zomer huisjes met hun fundering in het snel stromende water stonden, een deel van het fietspad was onbegaanbaar maar de weg gelukkig nog steeds droog.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s